Wat we maken

Wij zetten theater op de planken (of op andere locaties) met bestaande theaterteksten en zelfgeschreven stukken.

De volgende keer dat je ons kunt zien spelen is op zaterdag 10 september 2022 tijdens het Groot Amateurkunstfestival in Amersfoort. Samen met regisseur Eugen spelen we met een kleine groep spelers op 3 verschillende locaties, 3 verschillende voorstellingen.

Locatie Eemklooster 

Titel: Ont-moeten
Ter voorbereiding voor een theaterperformance op het Groot Amateurkunstfestival voorstelling tijdens de open monumentendag bezocht Nieuwe Amersfoortse Theatergroep (NTA) het klooster. De makers van NTA werden direct gegrepen door de kloosterlijke sereniteit en vonden inspiratie in de geschiedenis en toekomst van het klooster. Oud ontmoet Nieuw. Uit de rijke historie, de documentaire over de laatst overgebleven 3 zusters en het traject dat is gestart voor een toekomstbestendige doorontwikkeling, staat wat NTA betreft het thema verbinding centraal. In een wereld die sterkt polariseert is verbinding misschien wel het sleutelbegrip om samen verder te komen. Met deze verbinding in gedachte heeft NTA een performance gemaakt die op haar beurt geïnspireerd is op Maria Abramovic haar performance The Artist Is Present. U wandelt door het klooster en de kloostergang om in de kapel te ont-moeten. 

Locatie Park Elisabeth Groen

Titel: Elisabeth Groen
Het beekdal dat als ecologische verbindingszone heel ver het stadshart in reikt is hiermee uniek in Nederland. Na de sloop van het Elisabeth ziekenhuis is in dit beekdal een stadspark gecreëerd dat de natuur verrijkt èn waar mensen kunnen genieten. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Amersfoorterse bewoners maakten zich sterk voor een natuurpark terwijl o.a. projectontwikkelaars andere kansen zagen. Na veel lobby en gesteggel ging de politiek blijvend om en nu is het natuurpark een feit. Nieuwe Theatergroep Amersfoort (NTA) liet zich inspireren door deze ontstaansgeschiedenis. Met een performance op en rond het verteltheater nabij het Parkhuis brengt ze de strijd om het park tot leven.

Locatie bruggetje OLV toren

Titel: Uit vissen 
Nieuwe Theatergroep Amersfoort gaat uit vissen op het bruggetje onder de Lieve Vrouwe Toren alias de Lange Jan. En van het één zou zo maar het ander kunnen komen. Net als in het echte leven. Je zou maar één van de gelukkigen in de bruisschuit zijn. 

April 2022
Buitenspel
Ons debuut met het zelf geschreven stuk ‘Buitenspel’. Als inspiratie het thema vrijheid.
Locatie: Eenakterfestival, Theater De Speeldoos in Baarn
Schrijver: Steven | regie: Sander | spel: Carine, Isa, Leanne, Manon, Robin, Steven | techniek: Roeland